mandag den 20. september 2010

Mary Katrentzou

"Kvinden i rummet"Mary Katrantzou
Wow en kollektion, altså! Hvor er den inspirerende..
Mary Katrantzou har designet denne kollektion.
Den er så elegant, anderledes, inspirerende, gennemført - ja jeg kunne blive ved. Den er langt fra tæt på hvad der er blevet designet før. Hver enkelt af hendes design taler for sig selv.
Hun har med denne kollektion ønsket at sætte værelse på kvinden, placere kvinden i rummet. - Hvilket jeg syntes at hun har klaret rigtig godt. Hvis man for eksempel går ud fra denne kjole:

style.com

Man kan ud fra hendes design tydeligt læse hendes budskab. "Placere kvinden i rummet" Den overstående kjole får mig til at tænke på mit gamle børne værelse, hvor jeg havde en lignende lampeskærm som den blomstrede nederdel. De lyserøde og sarte farver får mig til at tænke på det lyserøde tapet med det sart stribede sengetøj. 

Katranzou sagde at hun arbejde i tre dimensioner da hun designede denne kollektion.
Den øvre halvdel fx. "stammede"/blev hun inspireret fra en swimmingpool i en af LA's store huse, nedenfor blev en udsigt over byen fra husets balkon.
Den anden halvdel som kunne være nederdelen, kunne være et cutaway spisebord. På denne måde skabte hun mønstre der næsten var muligt at læse som abstrakt kunst.
Men det stoppede ikke her, nu tilføjede hun detaljer på tøjet. Prints af en vindueskarm, skar chiffon flagrede som gardiner, mineskirts af lampeskærme osv.

Ubeskrivelig smuk og gennemført kollektion!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar