Hjemmelavet knækbrød
Igår bagte jeg de skønneste knækbrød nogensinde! Min mor plejede, at bage dem da jeg boede hjemme, men nu hvor man ikke bor hjemme længere, ja så må man jo bage dem selv. (Selvom jeg har en super skøn mor der bager alt selv, og selvom jeg er flyttet hjemmefra stadig bager lækkert brød, knækbrød laver hjemmelavet marmelade til mig og meget mere). Men disse knækbrød elsker jeg! Jeg spiser dem i stedet for slik, da jeg synes at de smager så godt. Det er super nemt, tager ingen tid og så smager de himmelsk!
Ingredienser: Bageoulver, hvedemel, havregryn (jeg foretrækker at bruge de grovvalsede), hørfrø, græskarkerner, sesamfrø, solsikkekærner, salt, vand og olie.
Man blander 1 dl. sesamfrø, 1 dl. hørfrø, 1 dl. solsikkekærner, 1 dl. græskarkerner, 1dl. 1 dl. havregryn, 3 1/2 dl. hvedemel, 1 1/4 dl. olie, 1 tsk. salt (helt grovt salt), 1 tsk. bagepulver og 2 dl. vand. Dette blander du i en stor skål.
- Alle ingredienserne blandes som sagt sammen i en skål.
Du deler dejen op i to, og putter den ene del ned på et stykke bagepapir (HUSK at putte mel på bagepapiret inden du ligger dejen derpå.) Dejen skal være meget klistret, så du skal ikke være nervøs over at du har gjort noget forkert ;-)
Drys igen mel ud over dejen og lig et nyt stykke bagepapir ud over dejen og rul den tynd med en kagerulle. (Rul dejen meget tynd, hvis de er for tykke bliver de ikke nær så gode)
- Dejen bredes tynd ud på 2-3 bageplader.
Skær dejen ud. Det behøver ikke at være flot, det er det der er så charmerende ved disse knækbrød.
Knækbrødene bages ved 175 grader i ca. 12-15 minutter, til de er flotte lysebrune.
Nemt og enkelt! & ser det ikke bare lækkert ud?
Dem har jeg simpelthen lavet så mange gange, og de er altid et hit.
SvarSletSpiser dem i stedet for chips!
uu i like :) beautifull!
SvarSletanja
http://anjasfashionblog.blogspot.com/
Jeg har netop lige spist de sidste (indkøbte) knækbrød, jeg havde. Men efter den her opskrift, tror jeg, at jeg aldrig nogensinde køber knækbrød igen. Tak fordi du delte :)
SvarSletSer virkelig lækre ud - dem må jeg virkelig prøve at bage :)
SvarSletI øvrigt tak for en spændende og inspirerende blog!
Uhm det ser lækkert ud :) må jeg snart prøve.
SvarSlet- Silje / siljevikestads.blogspot.com
Jeg lavede også en lignende portion forleden, og de er bare rigtig gode! De er supergode som snacks:-)
SvarSletJeg bager dem selv en gang om ugen.. Det er ligesom om, at dem man køber ikke rigtig holder længere efter en omgang af disse :) Jeg bruger dog kun 1 dl olie, hvilket er nok.. Man kan også drysse med lidt sesam eller birkesfrø ovenpå. Sidste gang brugte jeg også en dl speltkerneblanding som erstatning for en af de andre slags kerne og det giver endnu mere knasende knækbrød. Nå velbekomme - godt ser det ud og smager! :)
SvarSletMin mor laver det tit. Det er bare super lækkert og super nemt at lave :)
SvarSletVerdens lækreste knækbrød altså! Fedt at så mange af jer kendte dem i forvejen :-D
SvarSletMette: Det vil jeg prøve næste gang! :-) Tusind tak for tippet.
/isabella
De ser ualmindelig lækre ud. Dem skal jeg helt sikkert prøve at bage en dag (:
SvarSlet- Kit
De ser bare SÅ godt ud, og jeg har købt alle ingredienser ind og fulgt opskriften nøje, men nu hvor de burde være klar og jeg har hevet dem ud fra ovnen, så falder de helt fra hinanden?! :( Det er rigtig surt. De er slet ikke sammenhængende.
SvarSlet