torsdag den 27. januar 2011

Fashion skolerne


Der er rigtig mange af jer søde læsere, der var begyndt at spørge mere og mere ind til de fashion skoler, jeg har søgt ind på. Derfor har jeg valgt at lave dette indlæg, for at fortælle jer om mine fremtidsdrømme.
Disse billeder tog jeg af Institute Marangoni. Fashion Street var den gade den lå på ;-) Kunne ikke lade være med at tage et billed af det!


Dette billed tog jeg af skolen London College Of Fashion.
Mine forældre og jeg har i flere år talt om, at det ville være godt for mig at tage min uddannelse i udlandet. Jeg har altid gerne ville arbejde indenfor mode.
Vi har haft Sverige, London og Paris i tankerne. London har altid tiltalt mig mest, så vi besluttede os for at se på nogle fashionskoler i London. Vi faldt så for Institute Marangoni og London College Of Fashion. Vi søgte tonsvis af informationer om skolerne, ringede til dem og mm. Det var stadig meget besværligt at sætte sig ordentligt ind i det, derfor besluttede jeg mig for at tage et par dage til London for at kigge på skolerne, få flere informationer og i det hele taget bare få et bedre indblik i hvordan uddannelsen hang sammen.
Jeg ringede derfor med skolerne, fik aftalt nogle tidspunkter hvor jeg kunne komme og blive vist rundt på skolen og få flere informationer.

Institute Marogoni var den første skole jeg besøgte, det var en positiv overraskelse. Skolen ligger på Fashion Street, fyldt med unge modebevidste mennesker.
Jeg kom ind på skolen og blev mødt af en sød venlig dame, der viste mig rundt på skolen. Jeg fik set deres syrum, hvor undervisningen foregår, deres fashion bibilotek, deres sminkerum, deres rum til photoshoots osv.. Hun fik fortalt mig alt om skolen, om adgangskravene osv.
Det var en stor oplevelse at besøge skolen. Skolen var fyldt med søde unge mennesker med en fælles pasion for mode.
Jeg har søgt ind på designlinien. Denne skole drømmer jeg om at blive optaget på. Det er en 3 årig uddannelse, hvor jeg derefter overvejer at tage en Master DG i Fashion Styling som er 1 år.

London College Of Fashion var også en skøn skole. Denne skole vil jeg skulle gå på i 4 år, da det første år er et "practice year", hvor man læser en masse om fashion, lære at tegne, style, tage billeder og meget mere. Dette år laver man sin portofolie, som man skal bruge til at søge ind på, på skolen efterfølgende. Her kunne jeg selvfølgelig også vælge at rejse hjem igen og søge ind på en dansk fashionskole med min portofolie, eller på en anden skole i London. Jeg ville dog foretrække at man holdte sig til samme skole.
Jeg blev som på Institute Marangoni, vist rundt og fik fortalt alt det jeg havde behov for at vide. 
Der var her ligesom på Maragoni fyldt med en masse venlige og stilede unge mennesker. 
Denne skole er placeret 6 steder rundt omkring i London, alt efter hvad det er man søger ind på, Fashion design, Fashion styling osv. Jeg besøgte 3 af disse skoler,  deres hovedkvarter, Fashion Design- og Fashion Stylingskolen.


Jeg ved godt, at det er rigtig svært at komme ind. Jeg ved også, at min chance for at komme ind er  lille. På Institute Maragoni er der over 2000 søgende og ca. 150-200 bliver optaget - så chancen for, at jeg er en af dem, er meget lav, MEN derfor har man stadig lov til at have en drøm. Min drøm er, at jeg en dag kommer til at gå på en af disse fashionskoler. 
Hvis jeg ikke bliver optaget, så er jeg ligeglad med, at jeg måske skal bruge 3 år på at tage andre uddannelser herhjemme først, for at jeg kan komme ind. Hvis det er det der skal til, så er det det jeg gør. 
Selvfølgelig er det ingen hemmelighed at jeg virkelig håber på, at jeg bliver optaget, det skal man jo gøre? Det er heller ingen hemmelighed at jeg vil blive ubeskrivelig ked af det hvis det er jeg ikke bliver optaget.
Høje ambitioner må man gerne have til sig selv..
Jeg bliver også spurgt rigtig tit "hvad så med lejlighed og kæreste" - ja, det ved jeg ikke! Jeg ved ikke hvad der kommer til at ske. Lejligheden vil vi nemt kunne komme af med, så det er intet problem. Det bliver svært at tage stilling til. Skal kæresten med, eller hvordan? Der er så mange ting der spiller ind. Men hvis det er det rigtige, så holder kærligheden! Rigtig kærlighed kan klare alt.. Men det vil jeg ikke længer bruge så mange kræfter på at tænke på. Det gør en rigtig ked at det.
Hvis jeg kommer ind, så må jeg tage det derfra. :)


Hvis du har lyst til at læse det indlæg jeg har skrevet om min tur til London kan du læse det ved at klikke HER.
Jeg har også skrevet en "dagbog" frem og tilbage fra London, det indlæg kan du læse HER.

Hvis du har nogle spørgsmål eller gode råd, må du ikke være bange for at holde igen. Jeg skal nok prøve at besvare dit spørgsmål så godt jeg kan.

14 kommentarer:

 1. Ved godt det er langt væk, men har du ellers overvejet FIDM i L.A?
  http://fidm.edu/ - det ser alt for blæret ud.
  Det er den skole, som Lauren Conrad er uddannet fra. :-)

  SvarSlet
 2. jeg skal selv søge ind på danmarks design universitet, og overvejer også udlandet, som en løsning hvis jeg ikke kommer ind...

  det eneste problem jeg ser /uden for skandinavien)
  er betaling af skolerne for det er typisk rigtig dyrt!, ved du hvad det kommer op på?


  - den anden ting: skolerne i london, er deres optagelses prøver ligesom den i danmark, med et projekt, og hvis man derefter kommer videre, er der en samtale?

  (:
  tusinde tak hvis du har tid til at svare :)

  <3 Nanna
  http://fashionavecnanna.blogspot.com/

  SvarSlet
 3. Hej Isabella!
  Hvad kræver de af karaktergennemsnit?
  Hvis de da gør det. :-)

  - Hilsen Sofie!

  SvarSlet
 4. Det ser jo super fedt ud det der. Tror også det vil være spændende at tage en uddannelse i udlandet!
  Godt du tog afsted for at se skolen, så du fik set dem ordenlig i sømmene, det gør det jo også lettere at vælge.

  www.falloutfashion.blogspot.co,

  SvarSlet
 5. Hvor er det bare fantastisk at læse om en pige med drømme og målrettehed samtidig med, at du har en fantastisk jordbundethed (som mange andre bloggere desværre mangler) og en sund holdning til, hvordan du vil takle fremtidige problemstillinger. Det kunne mange, inkl. mig selv, lære noget af, når man bekymre sig unødigt.

  SvarSlet
 6. Jeg har et spørgsmål angående dit forhold til din kæreste og din ulandske uddannelse.
  jeg skal muligvis selv tage uddannelse i udlandet ( er faktisk blevet optaget til år 2012) Men hvordan takler din kæreste det? er i blevet ind i om at når du rejser er det slut. eller bliver i ved med at være kærester selv om du måske bor i London . eller flytter han med..
  hvordan takler du det problem ?

  hilsen Henriette
  hvis det er for personligt kan du evt skrive til henriettewybrandt@live.dk

  SvarSlet
 7. Jeg krydser fingre for dig! Er selv uddannet beklædningsdesigner på en international designskole (som desværre er lukket nu), og er nu i gang med en uddannelse som e-designer som bagefter skal føre til en bachelor indenfor fashion design. Min store drøm er meget lig din, og jeg kan kun sige go for it! Og ja, pyt med at du måske skal bruge nogle år på forberedelse til drømmestudiet, du vil møde så mange spændende og kreative mennesker, og måske også få nogle bekendtskaber som er gode at have i fremtiden. :) Venlige hilsner Stine

  SvarSlet
 8. Held og lykke til dig. Der er mange ting man skal tænke på når man skal flytte til et andet land. Men det virker som om du har baglandet i orden og efterhånden har gennemtænkt det en del.

  SvarSlet
 9. Hmm et godt råd... GIV ALDRIG ALDRIG OP!!!
  Det var vist det, Du skal ikke blive så ulykkelig hvis du ikke bliver optaget første gang! for så søger du bare igen.
  Jeg har lige læst om en der har fået afslag 80 gange får hun fandt et forlag der ville udgive hendes bog, og nu bliver hendes bøger bare revet af hylderne fordi de er så gode, ok det er ikke helt det samme.. og så alligevel lidt, for det viser jo bare man skal være stædig, ikke give op og tro på sig selv!!

  Ej håber det kunne bruges til noget ;)
  Det plejer i hvert fald at hjælpe mig når jeg bliver afvist af en censureret udstilling!! Og jeg er da kun op på 3 i nu :D

  Men i hvert fald held og lykke håber os du kommer ind ved første forsøg :D

  SvarSlet
 10. Syntes det er et skønt indlæg. Selv er jeg 13 så det er ikke helt så optimalt endnu, men jeg ville lyve hvis jeg sagde at jeg ikke havde overvejet hvad jeg skal efter folkeskolen en gang eller 6 ;)
  Selv syntes jeg at disse to skoler lyder fantastisk (ikke så mærkeligt at så mange søger ind), desværre betyder det jo så også at ens chance for at komme ind bliver mindre.
  Jeg vil dog lige her til sidst spørger om du har gået på gymnasium eller sådan noget efter folkeskolen, og hvad var de krav der var for at komme ind på den første skole? :)

  thefashionfrog.blogspot.com

  SvarSlet
 11. Dete er godt at have store/Høje ambitioner, og have en drøm. Jeg skal selv lave opgatelsprøve her i marts, i håb om at komme ind på Teko. Det er min største drøm at komme til London efterfølgende og læse eller arbejde. Jeg er selv vild nervæs for ikke at komme ind, men jeg bliver ved til det sker.
  Alt held og lykke til dig :)

  SvarSlet
 12. Debbie: Det har jeg faktisk overvejet, jeg er bare bange for at det er for langt væk. Man kan ikke bare lige komme hjem, og så koster det også meget mere.. /: Men det er en rigtig lækker skole.

  Nanna: Det er rigtig dyrt, det har du ret i.. Jeg må indrømme at jeg får lidt - eller meget, hjælp af mine forældre. Priserne kan man se inde på deres hjemmesider, men billigt er det bestemt ikke. Jeg har også sparet mange penge sammen, og jeg mener, at hvis jeg kommer ind starter skolen i august - september. Det vil så sige, at jeg kan nå at sparre flere penge sammen, og så har jeg tænkt mig at sælge ud af mine ting, tøj, sko, møbler osv. Det skal nok give lidt penge også ;-)

  Optagelsesprøverne mener jeg er ligesom den er i Danmark. Jeg mener at de fortalte at de ville kalde en ind til en samtale hvor man skal fortælle om sig selv, ens yndlings designere og lignende. :-) Håber at du kunne bruge mine svar til noget.

  Sofie: De skoler jeg har søgt ind på, er der faktisk ikke nogle krav om gennemsnit. De går tilgengæld rigtig højt op i, at man brænder for dette. De optager de personer de synes interessere sig mest for dette, er dygtige og går højt op i mode osv.

  Fall out fashion: Jeg tror også at det er enormt spændende i udlandet. Jeg tror at det er med til at udvikle en endnu mere på mange forskellige punkter. :-)

  EvesGearmentes: Tak tak tak tak, hvor er du sød! :-D

  Henriette: Er igang med at sende dig en mail :-)

  Stine: Tusind tak for en skøn kommentar!

  Afo: Der er meget man skal have tænkt igennem, jeg føler mig stadig usikker på nogle ting, men er det ikke naturligt? :-)

  Chhan: Det råd kan jeg bestemt bruge! Tusind tak. I will never give up..

  Caroline: Ja jeg er igang med min hhx lige nu, heldigvis igang med min sidste år, så er snart færdig :-) efter folkeskolen har jeg også gået et år på efterskole.
  Kravene er egentlig at man brænder for det, man skal vise at man interessere sig for det osv. Et specielt gennemsnit er ikke et krav :-)

  Lill-my: Åh held og lykke :-) Jeg håber at du når din drøm!

  /Isabella

  SvarSlet
 13. Hvor gammel skal man være for at bive optaget på sådan en skole? Jeg går nu i 9. klasse, og præcis ligesom dig brænder jeg virkelig for mode. ALT, ALT, ALT i mit liv har noget med mode at gøre, ikke kun tøj og udseende.
  Efter 9. klasse skal jeg til USA og bo i et år, og det vildeste kunne da være istituto marangoni i paris året efter. Jeg er bare for ung, er jeg ikke? Der er jeg 16-17 år.

  SvarSlet
 14. Jeg har overvejet de præcis samme skoler, jeg har dog 3-4 år endnu, til jeg vil ansøge. Men det ligner ihvertfald nogle rigtig, rigtig gode skoler begge to :)

  SvarSlet